top of page
csont es izulet

Védőoltások

 

A védőoltások és a preventív kezelések nagyon fontosak, hogy az Ön segítségével Kedvence hosszú és boldog életet élhessen! Az évente kötelező és ajánlott védőoltásokkal megelőzhetőek Kedvenceink leggyakoribb fertőző betegségei. Olyan oltási és féreghajtási protokollokat biztosítunk, amelyek Kedvence igényeihez és életszakaszához igazodnak.

Csont-, ízület és gerincsebészet

 

A kiemelkedően felszerelt műtőnkben teljes lágysebészeti és csontsebészeti műszerkészlet biztosítja bármilyen sebészeti beavatkozás elvégzését a kis műtétektől (ivartalanítás) a császármetszésen át a speciális műszerezettséget igénylő csont- és ízületsebészeti  (pl. TPLO) műtétekig. Műtéteinket gépi altatással, a legkorszerűbb altatószerekkel (isofluran, sevofluran) végezzük. Pácienseink biztonságáról őrző monitorok (pulzus és oxigénellátottság-mérő, légzésfigyelő monitor, EKG, stb.) és egy altatóorvos gondoskodnak. Ha szükséges, az általános protokollokon túl egyedre szabott módszerekkel altatunk, hogy a lehető legkisebb legyen bármilyen komplikáció esélye. A fájdalommenedzsment elsődleges fontosságú számunkra, épp ezért arra törekszünk, hogy Kedvence a beavatkozások alatt és után is csak minimális fájdalmat érezzen. A műtéti beavatkozások után a kisállatok a légkondicionált, biztonságos ketrecekbe vagy kennelekbe kerülnek, ahol folyamatos állatorvosi ellenőrzés alatt vannak teljes ébredésükig.

EQ1Q1907.JPG
sebeszet.JPG
Versenyagar

Versenyagár gyógyászat

 

Az agártartás és a velük való vadászat több évezredes múltra tekint vissza, míg az agarak vadászatból versenybe történő átigazolása a XX. század elején kezdődött. Agárversenyt először 1921-ben rendeztek Amerikában és 1926-ban jutott el Angliába, ahol az első hivatalos pályaversenyt rendezték meg. Magyarország első agárversenyeit az 1960-as és 1970-es években rendezték meg. Hazánkban a professzionális agárversenyzés 1990-óta működik, ekkor alakult a Hungária Agárverseny Klub. Versenyző fajták: angol agár, magyar agár, whippet, olasz agár, orosz agár, afgán agár.

A kutyák felkészítése a megfelelő egészségvédelmen, tápláláson és jól felépített edzés és versenyprogramon alapul.

A versenyagár praxis egy szép kihívásokkal teli hivatás. A kutya futásakor tapasztalt tünetek és a vázizom rendszer speciális vizsgálatai alapján, esetleg kiegészítő vizsgálatokat (röntgen, ultrahang, laborvizsgálat) igénybe véve tudjuk a problémák forrását megtalálni.

Az agarak speciális vizsgálatát és ellátását dr. Bölcskei Molnár Antal (Society of Greyhound Veterinarians U.K., Agár Specialista Állatorvosi Társaság, Egyesült Királyság) tagja végzi.

agar4.jpg
csont rtg 5.JPG
Fizioterapia

Fizioterápia

 

Állatkórházunkban a Pácienseink gyorsabb gyógyulása érdekében és jobb közérzetük biztosítására fizioterápiás kezeléssel is rendelkezésükre állunk. Alkalmazunk masszázst, manuál terápiát, hideg/meleg borogatást, TENS készüléket, pulzáló mágneses terápiát. A kezelést minden esetben a problémának megfelelően és az állapothoz igazítva alakítjuk ki, egyénre szabva.
 

Ajánljuk műtéten átesett, ízületi problémával küszködő, idegsérült vagy egyszerűen csak idősödő állatoknak. A kezelések hatására csökken a fájdalom, javul a keringés, így segíthetjük a szövetek regenerációját, gyorsítható a csontosodás, fokozható az ízületi nedv termelése, növelhető a beszűkült ízületek mozgáspályája. Jótékony hatásának köszönhetően csökkenthető a fájdalomcsillapító gyógyszerek szedésének ideje és mennyisége.
 

A kezelés megkezdése előtt orvosi vizsgálat és diagnózis felállítása szükséges. A kezelést Dr. Nagy Bernadett fizioterapeuta állatorvos végzi, így az állandó orvosi felügyelet és a javulás mértékének nyomon követése is garantált.

A kezelések során a Gazdik elsajátíthatják az egyszerűbb fogásokat, így a teljes kezelést, vagy azok egy részét otthon is végezhetik.
 

A kezelések megbeszélt időpontban történnek.

Érdeklődni, időpontot egyeztetni a + 36 28 387 142 telefonszámon lehet.

image1 (13).jpeg
Egzotikus

Egzotikus kisállatok ellátása

 

A VeresVet Állatkórházban ugyanolyan szakértelemmel és felkészültséggel várjuk az egzotikus kisállatokat, mint a kutyákat és cicákat. Egzotikus szakállatorvosi végzettséggel rendelkezik dr. Nagy Bernadett és dr. Bölcskei Molnár Antal.

Az egyik leggyakoribb tünet, amivel a Gazdik megkeresnek bennünket Kedvencként tartott rágcsálóikkal (degu, hörcsög, tengerimalac) vagy nyuszijukkal, a túlnőtt fogak okozta evési problémák, amelyeket ilyenkor le kell metszenünk.

nyuszi veres.JPG

Sokszor szükségessé válik a Kedvencek ivartalanítása is, akár petefészek ciszta, akkor a hím egyedek fokozott agresszivitása, vagy a felelős állattartás részeként, a nemkívánatos szaporulat elkerülése miatt. Rágcsálóknál szintén gyakran kialakulhatnak külső élősködők (pl. tetvek) vagy más kórokozók (gombák, baktériumok) okozta bőrtünetek, bőrgyulladások. A különféle élősködőket és kórokozókat parazitológiai és a bőrkaparék laborvizsgálatával lehet azonosítani.

Gyakori vendégeknek számítanak nálunk a papagájok, kígyók, gekkók, kaméleonok és a teknősök is.

Az éves ellenőrzések és szűrővizsgálatok mindenképp segítenek a Kedvencek állapotának felmérésében, és az esetleg kialakuló betegségek minél korábbi felismerésében, ami mindig kedvező a gyógyulás szempontjából.           

IMG_9866-2.jpg
Fogaszat

Fogászat, szájhigiénia

 

Ahogy az embereknek rendszeres fogászati ​​ellenőrzésre van szükségük a megfelelő szájhigiénia megőrzése érdekében, úgy több, mint egy rágójáték kell, hogy Kedvence ínyét és fogait megfelelően vigyázza. A rossz szájhigiéniának jelentős szerepe van a krónikus betegségek előfordulásában.
 

Fogászati vizsgálaton a fogak és a szájüreg épségét, és elváltozásait (a fogak állapota, a szájüregi daganatok, sipolyok, fekélyek) ellenőrizzük.

Fiatal korban a fogváltás tökéletes lezajlását is ellenőrizni kell, mert főként kistestű fajtáknál (yorkie, máltai, havanais) gyakran találkozunk ún. perzisztáló tejfogakkal, amikor is a szemfogak, illetve a metsző tejfogak nem hullanak ki, mert a maradandó fogak beszorítják azok gyökereit. A perzisztáló tejfogakat altatásban el kell távolítani.

IMG_1521.jpg
Korhazi ellatas

Kórházi ellátás

 

A kórházi ellátás segítségével biztosítjuk a kedvtelésből tartott állatok teljes körű betegellátását.

Légkondicionált helységekben, biztonságos ketrecekben és kennelekben helyezzük el a kórházi ellátásra szoruló Kedvenceket. Kórházi elhelyezésre van szükség a kisállatok műtétek utáni ébredésénél, a krónikus betegségben (máj- vagy veseelégtelenség, cukorbetegség) szenvedő Kedvenceknél a kritikus gyógyszerbeállítás, gyógykezelés időszakában, és természetesen a válságos állapotú, intenzív kezelést igénylő eseteknél is.

Kórházi ellátásunk kiemelkedő színvonalú működését a kiváló gyakorlattal és több szakállatorvosi diplomával rendelkező állatorvosaink és szakképzett asszisztenseink munkája teszi lehetővé.

korhazi.JPG
korhazi 2.jpg
bottom of page