top of page
Dr. Richter Ádám.JPG

Dr. Richter Ádám

Klinikus állatorvos

Belgyógyászat, lágyszervi-  és csontsebészet, szemészet, ultrahang- és röntgendiagnosztika, haszonállatok ellátása

Tel.: + 36 70 337 9785

Dr. Richter Ádám szabadidejének nagy részét már gyerekkorában is a szabadban töltötte, a kertben vagy az erdőben a környezet és az állatok megfigyelésével. Idővel kutya és macska tulajdonossá lépett elő. Nagyszüleitől eltanulta a háztáji állatokkal való törődést, gondoskodást, így azóta is szívesen foglalkozik gazdasági haszonállatokkal.
 

Állatorvosi tanulmányai alatt ösztöndíjas hallgatóként egy hónapot töltött a Bécsi Állatorvostudományi Egyetemen. 2014-ben szerzett állatorvos-doktori diplomát a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán. Diplomamunkájában a PRRS vírus hazai elterjedtségét térképezte fel.

A tanulmányai végét jelentő gyakorlati félévet a VeresVet Állatkórházban töltötte, azóta is töretlen lelkesedéssel vesz részt a kórház, valamint a Dunakeszi Állatkórház mindennapjaiban is.

2014 óta tagja a Magyar Állatorvosi Kamara Budapesti és Pest Megyei szervezetének. Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Klinikájának külsős munkatársaként is dolgozik. A klinikai munka és ügyeletek során kiemelkedő tapasztalatot szerzett a bonyolult belgyógyászati esetek magas színvonalú belgyógyászati ellátásában. A VeresVet Állatkórház és a Dunakeszi Állatkórház csapatának tagjaként ugyanakkor jelentős gyakorlattal rendelkezik a lágyszervi- és csontsebészeti beavatkozások elvégzésében is.

A végzés óta komoly tapasztalatot szerzett a haszonállatok (sertés, szarvasmarha, juh) ellátásában is, melyet nagy lelkesedéssel végez.

2016 óta a Veresegyházi Medvefarm ellátó állatorvosa. 2016 őszén TPLO – Fixin – workshop részvevője volt, ahol az új típusú csontimplantátumok használatában, valamint a TPLO műtétek tervezésében és kivitelezésében szerzett további tapasztalatokat.

 

Amikor nem dolgozik, ha teheti, szabadban űzhető tevékenységet választ, leginkább a túrázás, a horgászat és a vitorlázás a kedvencei. Két kutyája van: egy magyar vizsla és egy mentett, keverék kutyus.

bottom of page