top of page

Szilveszter

Holnapután szilveszter, és bár a petárdázás már tilos, a legális pirotechnikai eszközök így is óriási zajterhelést jelentenek a körülöttünk élő állatoknak.


Csak rajtunk múlik, hogy január első napjaiban hány kutyát és macskát keresnek majd kétségbeesetten gazdáik!


A legjobb, ha szilveszterkor már késő délután biztos helyre visszük kutyáinkat és macskáinkat. Ha nem lehetnek velünk, akkor olyan helyre zárjuk be őket, ahol magukban és a környezetükben sem tehetnek kárt. Próbáljunk minden veszélyre gondolni, mert félelmükben teljesen kiszámíthatatlanul viselkedhetnek. Ha lehet, azokat az állatokat is vigyük be, akik eddig nem féltek a tűzijátéktól, mennydörgéstől vagy puskalövéstől (vadászkutyák), mert a felfokozott hang- és fényhatások őket is menekülésre késztethetik.




Ha semmiképp nem tudjuk megoldani, hogy zárt, szökésbiztos helyre kerüljenek, akkor kössük meg kutyáinkat. Ha lehet, inkább hámot, mint nyakörvet használjunk, mert a nyakörvből esetleg kibújhat kutyánk.


A lakásban tartott kutyákat ezeken a napokon csak pórázon vigyük ki sétálni!

Ha már tudjuk, hogy kutyánk vagy macskánk nyugtalan, fél szilveszterkor, akkor kérjük ki állatorvosunk tanácsát, mert sokféle, ilyenkor nagyon jól alkalmazható készítmény áll rendelkezésünkre.


Szilveszterkor 9.00 és 12.00, január elsején pedig 17.00 és 20.00 óra között tart ügyeletet állatkórházunk Dunakeszin (Szent István u. 59., tel.: +36 27 348 325), ha esetleg elkóborolt kutyát találtunk, itt is van lehetőség a chip leolvasására.


Tegyünk meg együtt mindent kedvenceink biztonságáért!

bottom of page