top of page
Dr. Pap Fernanda.JPG

Dr. Pap Fernanda

Klinikus állatorvos

Belgyógyászat, gasztroenterológia, fogászat.

Tel.: +36 70 884 3006

Dr. Pap Fernanda már hat éves korában eldöntötte, hogy állatorvos szeretne lenni. Döntése annak fényében egyértelmű volt, hogy már kiskorától hörcsögök, kutyák, macskák és lovak vették körül. Öt éves korától harmadéves egyetemista koráig lovagolt.
 

Egyetemi tanulmányait a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán kezdte, de diplomáját már a közben újból önálló egyetemmé vált Állatorvostudományi Egyetemen szerezte meg 2020-ban. Az egyetemi évek során részt vett Dr. Jerzsele Ákos Ph.D. szakrendelésein, aki az egyetem Gyógyszertani és Méregtani Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, és az egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese. Diplomamunkáját is az ő vezetésével írta, melynek témája „Kutyákból izolált Bordetella bronchiseptica törzsek tulatromicin érzékenységének vizsgálata MIC meghatározással” volt.
 

2016 óta járt ki a VeresVet Állatkórházba, először csak megfigyelte az itt folyó munkát, azonban hamarosan – végig az egyetemi évek alatt is – asszisztensként dolgozott. Minden lehetséges egyetemi gyakorlatot, majd a rezidensképzés idejét is itt töltötte.
 

Már asszisztensként is rendszeresen vigyázott a nem fertőző beteg, gyógyszerezést igénylő kutyákra, akik ellátását gazdijaik csak így tudták megoldani. A gimnáziumi évek óta nagyon sok négylábú – többek között Kelly – ideiglenes befogadója volt, akik később tőle kerültek végleges, szerető gazdihoz.
 

Már tanulmányai alatt is rendszeres résztvevője volt különböző egyetemi tanfolyamoknak, valamint webinar továbbképzéseknek és a Magyar Állatorvosok Világszervezetének konferenciáinak.
 

Nem is olyan távoli tervei között szerepel a kisállatgyógyász szakállatorvosi szakvizsga megszerzése.
 

Négylábú családja jelenleg négy kutyából és két cicából áll. Az állatok szeretete és a velük való foglalkozás szerteágazóan kitölti az életét, kitörölhetetlenül jelen van mindennapjaiban: gyógyítja őket, mint állatorvos, gondozza és képzi őket saját panziójában és saját kutyáival kutyás sportokat űz.

bottom of page