© Copyright Veresvet Állatorvosi Rendelőintézet, 2010

Dr. Hajas Nikolett.JPG

Dr. Hajas Nikolett

Klinikus kisállat szakállatorvos

Belgyógyászat, bőrgyógyászat, endokrinológia, lágysebészet

Tel.: +36 28 387 142

Dr. Hajas Nikolett már gyermekkorától kezdve rajong az állatokért, így korán megfogalmazódott benne, hogy állatorvos szeretne lenni. Bár saját háziállatot nem tarthatott -leszámítva két nyulat, pár egeret és halat-, zsebpénzét nem sajnálva gondoskodott a környék kóbor kutyáiról és macskáiról. Az állatok iránti rajongása a későbbiekben sem csillapodott, így gyermekkori álma vált valóra, amikor felvételt nyert az Állatorvos-tudományi Egyetemre, annak ellenére, hogy szülei sokkal inkább orvosi pályára szánták.
 

Negyedéves korától kezdve rendszeresen részt vett szakdolgozóként az Állatorvos-tudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszékének munkájában. Szakdolgozatának témája a kutyák gátsérvének sebészi megoldásában alkalmazott technikák retrospektív értékelése volt.
 

Állatorvos-doktori és vadgazdálkodási diplomáit 2004-ben vette át, majd a Sebészeti és Szemészeti Tanszéken töltötte gyakornoki képzését. 2005-től Vecsésen kezdett dolgozni egy kisállatrendelőben, majd 2006-tól 2019-ig Újpesten a Pálya Utcai Állatorvosi Rendelő munkatársa volt, ahol értékes tapasztalatokat szerzett belgyógyászat és diagnosztika terén.
 

2020-ban csatlakozott a Veresvet Állatorvosi Rendelőintézet csapatához.
 

2018-ban kisállatgyógyász szakállatorvosi diplomát szerzett, amelynek kapcsán szakdolgozat helyett egy társszerzős szakcikke jelent meg a Magyar Állatorvosok Lapjában egy macskában talált ritka mellűri daganat esetét feldolgozva. Azóta is folyamatosan bővíti szakmai ismeretei, kiemelten érdekli a belgyógyászat területén belül a bőrgyógyászat, az endokrinológia és a fertőző betegségek, valamint a lágysebészet.

 

2005-től tagja a Magyar Állatorvosi Kamarának.

 

Még állatorvosi pályája kezdetén befogadott két elárvult kismacskát, akik azóta is családjának szeretett és kiváltságos tagjai. 2012-ben költözött családjával Veresegyházra. Szabadidejében szívesen jógázik, fut, és ha teheti, utazik.